Ovde dole klikneš i očas odeš na repcept

понедељак, 29. септембар 2014.

"PRASEĆI HLEB"







A večeras cela kujna miriše na posnomrsni...markobiotički
"PRASEĆI HLEB" bablji repcept (recept od bake)
Od brašna mećeš
Po sto grama
-Ovseno
-Raženo
-Ječmeno
Od semenki mećeš
-Susam
-Trlababalan
-Suncokret 
Semenke pečeš u tiganju dok ne čuješ da se neko dere "EEEEEE IZGORE OVO" a kad se ohladi ubaci u brašno
Ondak sipaj 
-1 suvi kvasac može i mokri,kašikičicu šećera,
-150ml( sad učimo to opet u četvrtom) tople vode, 
-Praseći puter (ili ti mas) jedna kašika 
-100 gr srpsgog SMOKIJA ili ti čvarak.
-So i to je to
Nek čekne tatrane pola sata premesi i pusti ga još opet pola sata i peci dok se ne ispeče.
I naravno očekuj poljupce