Ovde dole klikneš i očas odeš na repcept

субота, 20. фебруар 2016.

"ČINKORE SA SIROM"



Ko o čemu Čale o palačinkama...al cvrc za doručak smo damas zbrčkali..
"ČINKORE SA SIROM"-Ili ti integrisane činke kore sa sirom bez jaja od kokoške.
☆Za činke mećeš brašno od po 100gr ovog onog...
-šoljičica od ječmenog
-šoljičica od heljdinog
-šoljičica od finog pšeničnog
-šoljičica od integralnog
☆Dalje...
-2 šoljetine g(l)azirane vodea 
-pola kašikičicice PZP
-Kašikičicica soli
-Kašika prasećeg putera (mas)
Sve mućni i ispeci činke i dok ih pečeš umučekaj filling i to od:
-nama svima drag sir od brkate babe s pijac i to dve velike kašiketine
-dve kašiketine kajmaka od krave isto od brkate babe
-Ravna kašiketina prasećeg putera
☆Ufiluj činke po slici podmaži plek i ređaj, zatim suni preko mućkanu šoljetinu kiselog i običnog mleka od krave i hvuš u rernitu 20 min na 224c.I naravno očekuj poljupce.






недеља, 14. фебруар 2016.

"SARMICE OD VRIŠLI"


I posle višednevne borbe brufenima olindima,antibiJoticima protiv zlog, omraženog i odvratnog virusa, devojke se probudile sa aždajama u stomačićma pa reko za doručak da smotam...
"SARMICE OD VRIŠLI"
Tu je došlo do simbiJoze između spojivog i spojivog a i gde ćeš lepše...palačinke i vrišle...znam, znam vrišle vake nake bla, bla, bla..
Treba ti:
■ 4 Vrišle a njih seckaš na 12 komada
■ 12 malih cica mica činki
■ kašika kajmaka i sira od brkate babe s pijac
■ Kačkavalj od švercera (a dobar mi ortak) iz Mađarske
■ 2 jaja od prave kokoške (jedno za muć a jedno za filing msm fil)
■ šoljičica jorguta
■ so, i travuljaga vlašac
■ puter od praseta
Praviš vako:
Ispeci palačinke (ko ne zna gugl u ruke) i to u malom tiganju 12 komada,mućni jaje,kajmak, sir i kačkavalj pa vrišlu smotaj po slici ko sarmicu i ređaj u mini tepsiju podmazanu sa prasećim puterom.Prospi drugo mućkano jaje sa jorgutom, naribaj kačkavalja vlašac i hvuš u rernitu na 220c cirke 15 min i naravno očekuj poljupce.










субота, 13. фебруар 2016.

 "KRIBLAVLA CIGLA"


U čast naših dama istaknutih kuvarica posvećujem ovaj bezkvasni hleb zvani...
 "KRIBLAVLA CIGLA" Recept kraden od Kristina&Jadranka Jaga Blazic& Dragana Vladisavljević 
 Unutra metnuto vako...
 ●250 gr.Ovsenog
 ●100 gr Raženog
 ●100 gr Heljdinog
 ●kašikičica soli
 ● 3 kašiketine
 -maslinivog ulja
 -susama
 -semenke lana
 ●PZP pola kesice
 Umućeno sve džumle i stajalo poklopljeno 3 sata dok sam dremno jer nas kolektivno marno virus pa posle umiksan i PZP rokanje u rernu na 220c cirke 47 min.Slindžavi svi bili pa se samo grlili.

среда, 10. фебруар 2016.

"PAPRIKAŠ BEZ PAPRIKE"


Danas u restoranu "Čale i Ceze" na meniju iamo...
"PAPRIKAŠ BEZ PAPRIKE" ajvar se ne računa a?
Treba ti paj sad...
-2Paradajza (umelji) a može i pire
-1 Lukac i praznilukac
-Pilećinsko meso 300 gr
-3 krompira
-Izazivač raka "SANINICA" (pričam ti priču)
-Šangarepo joj što rasteš lepo
-Maslinovo ulje iz Grčke (sa Tasosa gde smo bili letos i bilo nam ekstra..opet ćemo ako da bog...a hoće)
-Kašiketina ajvara od ujne
-1 čen luka protivu Ala i nemani
Praviš vako...
Na saninici i maslinovom ulju pržneš piletinu jedno dvaes minuta i izvadiš....onda turiš seckano povrće i nega dinst dok ne zacakli...onda seckan krompir isto 10 min pa suneš piletinu nazad prospeš paradajz i ajvar unutra, so, biber, začini i krčkaš na šestici satipo...i naravno poljupci stižu






"BROKARFIOLLI"


Danas zeleno, sutra žuto a prekosutra jeli crveno...te smo za danas zbrčkali...
"BROKARFIOLLI" sa batacima od ujne
Vako ćemo ...sa pijac ti treba
-Glava karfiolla
-Manja Brokolli
-Prazniluk i luk
-Karotna ili ti šangarepla
-Od ujne dva bataka od pileta ( kaže ujna "Mlado pile cico moj nije prešlo ni 20 iljada")baci kosku i naseckaj na sitno
-Pavlaka od krave
-Jaje od kokoške
-Mocart sir (Mozzarela)
-So biber i vegetla
Ali Džone kako su to napravio?
Paj sad...Operi Karfioll i Brokolli i u slanoj vodi ga skuvaj 10min...taman dok na Žilijen (neki fancuz u pitnju) naseckaš prazniluk,luk i karotnu kao i ujnine batake.
Procedi kuvano i suni u činiju.Dinstaj na malinovom ulju ujnine batake sa soli i biberom 10 min pa opet suni u činiju.Sad dinstaš Žilijena (povrće) 5 min i hvuš u činiju.
Umuti jaje od kokoške sa jednom pavlakom od krave i narendanim mocartom (Mozzarela) i prospi sve preko i ćušni u rernu na 230 cirke 30 min. I naravno poljupci stižu










"ŠAŠAVU PALENTU"





Ajmo Žene, ajmo mlade tate i mame, ajmo bake...za slave i preslave...za goste...za meze...za decu koja kažu "NEĆU BAŠ ME BRIGA" da zbrčkamo danas zdravu

"ŠAŠAVU PALENTU"
Treba ti
-Palenta
-Sir od baba brke
-Kašikičica putera od krave
-Sok od onomad kad sam kuvao Popajev spanać
-So
●Skuvaj palentu sa vodom i puterom od krave i suni sir koji imaš da se fino otopi te POLOVINU suni u jednu vlažnu modlu
● U drugu polovinu suni sok od spanaća mo'š i od cvekle i još mekice kuvaj pa zuuum u drugu modlu.
Pusti da se malo hladne dok od šangarepe napraviš escajg i bockalice...izruči serviraj i naravno poljupci stižu


"PILEĆI KARI SA KOKOSOVIM MLEKOM" 



u novoj epizodi "Čaletova Ljubav" gledaćete...
Čalendra dobar otac tog dana je za svoje ukćane spremio..
"PILEĆI KARI SA KOKOSOVIM MLEKOM" 
(नारियल के दूध के साथ चिकन करी)
Tog nedeljnog dana Čalendra se uputiou nabavku kao i na pijacu Novog Beogradžarta kako bi kupio sve što mu je bilo potrebno za ručak.
Kod siromašnog ali prefriganog trgovca Stanoja Pallave (koji je držao farmu i par puta bio optuživan radi utaje poreza,kao i preljubu sa Stanojkom Mahalla,koja se napokon osvetila svekrvi) kupio je sledeće:
-Mladi Plavhi Paradajz
-Cheri paradajzh
-Limettu
-Šargarephu
-Tikvichu
-Lukh,Prazilukh i lukh beli ptrotivu zlih duhova
-Peršhun list i Celer list
-Papriku
Po običaju, svratio i do kumova i od njih dobio
-Chilli papričiche
-Kokosovo mleko (kuma pravi najbolje)
-Đumbirh (veličine palca,kumovog)
-Kašikuh ajvara
-Kumin začin (KUMIN)
-Kumov začin (KURKUMA)
-Karanfilić
-KARI
-BADEM
-Pileće grudi (Kuma nahvatalla pile koje je slučajno uletelo u njihovo dvorište,pa se posle svađala sa komšhinicom Radojkomahalle jer je ona tvrdila da je to njeno pile sa kojom je bacala i zle čini na komšiluk pa je i policija intervenisala)
-Šareni Biberh
-so
Čalendra je na srednjoj vatri izdinstao đumbir,beli luk i sve začine sa ljutom 
papričhicom,ajvar i zatim stavio sav luk na 10 minutha,odmah zatim je stavio i piletinu na dinst 8 minuta.
Nakon toga sunuo je svo povrće i njega je izdinstao 5 minuta dodavajući pileći bujon kutlačhu po kutlačhu.
Kada se sve ukrčkalo stavio je peršuna, listove celera i badema i nalio kokosovo mleko i skinuo sa vatre.
U drugoj posudi Čalendra je zagrejao putera i na njemu izdinstao čen belog luka te sunuo šoljetinu pirinčha i propžio ga malo a odmah zatim prelio pilećim bujonom i ostavio ga da kuva.
Sa svojom razdraganom decom postavio je sto i dočekao je divnu suprugu 
Sandragahalla koja je došla umorna sa posla donevši litar dobrog vina koje je dobila od prijateljice medicinske sestre Zorkhišne (dobra devojka koja je dosta propatila i vukla se po sudovima zbog optužbe da je prodavala narkotike a ustvari je to bilo maslo mlađe medicinske sestre Milojkehišne koja joj je ustvari sve namestila kako bi dobila rukovodeće mesto u bolnici)
Cela porodica Nikolišmalla bila je oduševljena obrokom a Čalendra je bio nagrađen poljupcima.

*svi likovi i priča su plod čaletove mašte..sem, normalno kuvanja i recepta*




понедељак, 8. фебруар 2016.


"POPARA"


Ustale jutros gladne...celu noć nisu jele...pa rek'o da im zbrčkam..
jelo od po para,čik pokodi šta imam za večeruuuu...buđav leeebac...buđav lebaaac, kaša...a mi je zovemo
"POPARA"
Kako?, znaju svi a mi vako...
Na puteru od krave dinstni dva čena luka protivu vampira suni lebac promuljaj malo, uli vrele vode krčni 10min sad suni sir od Fete (nije brkata baba) i voala.
Svo troje zadovoljni...a poljupci stižu.




"COCOŠKINO BELO SA ŠAMPIONIMA U BECHANELL SOSU"



U čast belog snega mi danas za ručak iamo sve nešto na belo...
"COCOŠKINO BELO SA ŠAMPIONIMA U BECHANELL SOSU"
Ša ti treba?
Za sos vako
-300 gr belih cocoškinih grudi
-400gr belih šampiona
-Malo saninice od praseta (ono kancerogeno)
-Prazniluk ,zvezdin luk i protivu vampira
-Bela Pavlaka od krave
-šolja belog mleka isto od krave
-belo brašno od pšenice tip 500
-idi u peršun
Za perinač mećeš
-Beli lukskywalker
-2šake beli perinač
-puter od prave krave
-Cocoshkin bujon
A praviš vako...
Na zejtinu pržni saninicu i odma suni na žilijena prsa te ih 10 min pržni.Izruči pa metni sav luka na trššš i to da pržne a kad glazne suni šampione.Posle kafice sa komšijom vrati meso nazad da ugreje a u međuvremenu umuti pavlaku i mleko od krave sa kašiketinom brašna te prospi u šerpu stavi so biber začine i krčkaj još dok prostreš veš.
Perinač praviš vako...
Na puteru od krave pržni beli luk pa suni 2. šolje perinač da glazne krneš bujon i kuvaš dok se ne skuva.Deganžiraj peršunom
I naravno očekuj poljupce
P.S.papagaj Đole se ne služi kao prilog...došo da oda počast koleginici.







"PIZZA PRZZENICA"



Bonđorno tuti u grupi
Za danas Chalezze je naprafilo za mali pikolo bambini...prinćicezzi
"PIZZA PRZZENICA"
Treba kupi da ima da stavi
-Jedno Kiflla staro mnogo
-Pršutto od Njegush 
-Šunka i sanninica od oink oink
-Šampionni 2/3 kommadi
-Mozzarela 
-Origgano
-Tommato sok
-Massline 
-dve Jaje od kokodaaaaa
-Pavllaka od prava krava
-Mleko od prava krava
Kako ste to naprafilo?
Lako se naprafilo, sve isto ko u pizza samo umesto testo Challezze stavilo przzenica (a qo nesna pravi przzenica ima slika pa videlo...lako muchkalo muchkalo jaje pavlaku i mleko i onda umaklalo kifle seckano i ređalo u tepsija).Odozzgo stavila sve seckano i peklo u Rerrni na 200 stepena 20 minutti.
Bambino bilo sretno skakalo i ljubilo Challeze.