Ovde dole klikneš i očas odeš na repcept

четвртак, 22. септембар 2016.

SLOJEVITA PITA

Velike temperaturne razlike, složićete se jako utiču na naše zdravlje te se moramo i pravilno hraniti stoga za danas za doručak u čast naše cenjene doktorke i potparola hitne pomoći, preporučujem...
"SLOJEVITU PITU"
(u narodu poznata kao dr.Macurina pita od starog 
hleba-IZMIŠLJENI RECEPT) .
Drage moje i dragi moji jutro je, naj bolje vreme za blagu šetnju
pa makar to bila i pijaca, zašto da ne.Neka vas kiša ne obeshrabi
Prijaće nam ovo zahlađenje te se obucite slojevito.
Krenućemo u nabavku hranljivih namirnica za današnji doručak.
Sa sobom ponesite kišobran, osmeh na licu i flašicu vode,
svi znamo da telu treba tečnosti kako bi normalno funkcionisali 
i da moramo biti hidrirani. Prolazak između pijačnih tezgi i gužve na pijaci može predstavljati i fizički izazov, složićete se samnom, ne očajavajte shvatite to kao rekreaciju i odličnu vežbu za vaše telo.
Nabavićemo sledeće:
-50 gr. Slanog parmezana, vodite računa da sir uzimate u pijačnom delu koji je klimatizovam jer visoke temperature mogu loše uticati na mlečne proizvode.
-bez preterivanja ali i 50gr. Njeguškog vrata, zašto da ne, 
treba sebi dati oduška s vremena na vreme,
-Jedna čaša kefira, treba napomenuti hranjljiva i lekovita svojstva
kefira ali o tome drugi put
-jedno jaje visoke B kategorije.
-jednu kiselu pavlaku,
-jedan puter
-i šačicu susam semenki 
Vratite se kući peške ,stepenecama, bez obzira što lift NE radi, 
ne očajavajte, penjanje iskoristite da izbacite negativnu energiju
i ne zaboravite, dišite pravilno uz kontrolisano unošenje tečnosti.
Pravite pauze.
Svi znamo od malena šta bakterije mogu prouzrokovati našem organizmu, stoga operite ruke, ipak, bili smo napolju zatim ćemo krenuti sa pravljanjem pite.
Umutiti jaje, pavlaku, kefir i 30 gr. otopljenog putera, stari hleb iseći na kriške a zatim na trake,vodite računa da se ne povredite oštrim predmetom,ako se i ne daj bože povredite znajte da je hitna pomoć uvek tu, u službi građana.Svaku traku natopite umućenim filom i ređajte slojevito u vatrostalnu činiju podmazanom sa 20 gr.putera ostavljajući malo prostora između istih, gde će te opet slojevito ređati vrat i mozzarelu isečenu takođe,jeli , na tračice.Posućemo susam semenke odozgo i staviti na pečenje u rernu na temperaturu od 220 celzijusa i peći 25 minuta.
Poslužite sa osmehom vašim voljenim ukućanima,prijateljima,
komšijama i širite pozitivnu energiju, ništa nas ne košta, zar ne?A možda i dobijete neki poljubac.










Нема коментара :

Постави коментар