Ovde dole klikneš i očas odeš na repcept

петак, 31. март 2017.

"UVEK SVEŽI BUKOVAČKI BUREK"


Pošto ovladah tehnikom pravljenja bureka od kora s pijac,a sa razvlačenjem kora sam ko baba i tablet, reših ja tako da napravim i...
"UVEK SVEŽI BUKOVAČKI BUREK" ili ti burek sa bukovačom i povrćem sa heljdinim korama. (postoji verovanje u narodu da kad ja napravim ovaj burek jedna buregdžinica u Bosni se zatvori....ne znam, nisam pametan)
Pa da se poklonimo i počnemo...vakoćemo pajsad, treba ti:
-Heljdine kore s pijac (piše 500 gr a ima 489...mangupi trgovci)
-358 gr bukovačke pečurke
-1.prava Šangarepa 
-2 Crna luka skajvokera
-1 čen belog luka protivu ala i nemani (a i ne idemo u goste pa nam se može)
-Pola veze idi u Peršun (po babi)
-1 Prazniluk
-1. Kašiketina maslinovog ulja iz Grčke
-1. Kocka putera od krave 2cmx2cmx2cm ili ti 20gr
-2 deci bujona od kokške
-1. kašiketinaa prasećeg putera (iliti svinjska mas)
...asam se raspiso...čitaj, čitaj ima još...
-1 deci zejtina (mo'š i ulje)
-Pola kašikičicice PZP (prašk za pecivo)
-2.Kašiketine belog brašna mekog (tipa u fazonu pesto)
-2 deci vode česmovače (sa česme)
-so biber, naravno
Filing praviš vako:
Na maslinovom ulju iz Grčke i puteru od krave dinstaj sitno naceckani luk, prazniluk,šangarepu, peršun i beli luk cirke 17 mim.
Da ne vataš zjala dok se to dinsta, uzmi fanglicu (činiju) pa u nju suni rasropljeni praseći puter,decu ulja, 2 deci vode, dve kašiketine brašna i pola kašikičicice PZP so, biber i dobrano umuti i turi tatrane da čekne.Vraćamo se na filing, sad rokamo ceckanu bukovaču i prospemo kokoškin bujon unutra i dinstamo još 19 minuta (gore/dole 2 min. dok tečnos ne ispari) i to stavimo tatrane da ladne.
Sad pališ rernu na 189c° i počinješ ređanje bureka vako:
Tepsiju od 32 cm obloži masnim papirom i jednu koru umočiš u vanglicu sa mokrim te nežnim pokretom ručice rokneš u tepsiju da krajevi vire tatrane, zatim to isto radiš još sa 3. kore al sad praviš zgužvane loptice i ređaš na prvu koru. Kokneš pola filinga pa opet 3 kore loptice isto namočene pa opet filing i ostatak kora (naravno namočenih) prekrivaš filing i krajeve prve kore vraćaš nazad u tepsiju, rokneš u rernitu na 43 min.
Ne što sam ga ja pravio al' burek isp'o BRUKA i još nešto vako možeš da praviš i sa sirom od brkate babe sa pijac i pavlakom al' ti trebaju deblje kore...samo da znate
P.S.(pišem sitno) ja sam ga svezo da ostane svež jer sam skočio po jogurt al džaba, kad sam doš'o žena i deca ga već iskidaše tako da cvrc, nema slike preseka.
Al zato bilo poljubaca.
Vaš Čale.
Нема коментара :

Постави коментар