"RAMZESOV CET"
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJEqnpXkiKBXaI2nMvDdq_uFKdCrBuvtyyI8oVfbGWq1tLnh02_SL-JaiU_2vZu55AFHCN4KN8Vb7HkxZExJ07s0D_5DiBXeUJ0sVJv94XIPhnd85iL02CkaoucFZDbAPfrYfr1YNfiIak/s320/1457541_10208966441903299_7707857040349812923_n.jpg)
Ostalo nam nekog starog leba još iz doba starog Egipta (26 g.pre nove ere) a pošto učimo istoriju (kontrolni danas) reko da zbrčkam...
"RAMZESOV CET" (cvet)
Treba ti vako
-antički hleb sečen na kriške
-Jaje od kokoške
-malo saninice od ujne iz Borče
-kačkavalj od švercera
-mala šoljičičica mleka od krave
-2 kašiketine pavlake od krave
-50 gr putera isto od krave
-pešes maslina iz stare Grčke
-so i travuljaga vlašac
-susam
Stari egipćanin da umuti jaje, mleko pavlaku i pola rastopljenog putera a mlada Nefretiti da umače i ređa u plek postavljen papirusom.Zajedno ređaju saninicu kačkavalj i masline koje su došle starom trgovačkom rutom iz Grčke.Posuti susamom,vlašcom i preostalim puterom i peći u Ozirisovoj užarenoj rernititi na 220c 20 minuta dok ne dobije boju boga Ra (sunca).I naravno pljupci stižu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWWPYIIpnbXJyNhOH-lYmCS1CBeF0SFBLSvx7GzLstAV9mz7opV3dca9p84ytgKeH6u_WcDlblhYs7oc9aDXDHIN90OrvlwhHSxr120qmJ_gM49QXzHe-5UdS5-w1tikutHnodeGqvO4gt/s320/1917518_10208966441743295_2069375074524933883_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJEqnpXkiKBXaI2nMvDdq_uFKdCrBuvtyyI8oVfbGWq1tLnh02_SL-JaiU_2vZu55AFHCN4KN8Vb7HkxZExJ07s0D_5DiBXeUJ0sVJv94XIPhnd85iL02CkaoucFZDbAPfrYfr1YNfiIak/s320/1457541_10208966441903299_7707857040349812923_n.jpg)
Ostalo nam nekog starog leba još iz doba starog Egipta (26 g.pre nove ere) a pošto učimo istoriju (kontrolni danas) reko da zbrčkam...
"RAMZESOV CET" (cvet)
Treba ti vako
-antički hleb sečen na kriške
-Jaje od kokoške
-malo saninice od ujne iz Borče
-kačkavalj od švercera
-mala šoljičičica mleka od krave
-2 kašiketine pavlake od krave
-50 gr putera isto od krave
-pešes maslina iz stare Grčke
-so i travuljaga vlašac
-susam
Stari egipćanin da umuti jaje, mleko pavlaku i pola rastopljenog putera a mlada Nefretiti da umače i ređa u plek postavljen papirusom.Zajedno ređaju saninicu kačkavalj i masline koje su došle starom trgovačkom rutom iz Grčke.Posuti susamom,vlašcom i preostalim puterom i peći u Ozirisovoj užarenoj rernititi na 220c 20 minuta dok ne dobije boju boga Ra (sunca).I naravno pljupci stižu.
Нема коментара :
Постави коментар