"RAMZESOV CET"
Ostalo nam nekog starog leba još iz doba starog Egipta (26 g.pre nove ere) a pošto učimo istoriju (kontrolni danas) reko da zbrčkam...
"RAMZESOV CET" (cvet)
Treba ti vako
-antički hleb sečen na kriške
-Jaje od kokoške
-malo saninice od ujne iz Borče
-kačkavalj od švercera
-mala šoljičičica mleka od krave
-2 kašiketine pavlake od krave
-50 gr putera isto od krave
-pešes maslina iz stare Grčke
-so i travuljaga vlašac
-susam
Stari egipćanin da umuti jaje, mleko pavlaku i pola rastopljenog putera a mlada Nefretiti da umače i ređa u plek postavljen papirusom.Zajedno ređaju saninicu kačkavalj i masline koje su došle starom trgovačkom rutom iz Grčke.Posuti susamom,vlašcom i preostalim puterom i peći u Ozirisovoj užarenoj rernititi na 220c 20 minuta dok ne dobije boju boga Ra (sunca).I naravno pljupci stižu.
Ostalo nam nekog starog leba još iz doba starog Egipta (26 g.pre nove ere) a pošto učimo istoriju (kontrolni danas) reko da zbrčkam...
"RAMZESOV CET" (cvet)
Treba ti vako
-antički hleb sečen na kriške
-Jaje od kokoške
-malo saninice od ujne iz Borče
-kačkavalj od švercera
-mala šoljičičica mleka od krave
-2 kašiketine pavlake od krave
-50 gr putera isto od krave
-pešes maslina iz stare Grčke
-so i travuljaga vlašac
-susam
Stari egipćanin da umuti jaje, mleko pavlaku i pola rastopljenog putera a mlada Nefretiti da umače i ređa u plek postavljen papirusom.Zajedno ređaju saninicu kačkavalj i masline koje su došle starom trgovačkom rutom iz Grčke.Posuti susamom,vlašcom i preostalim puterom i peći u Ozirisovoj užarenoj rernititi na 220c 20 minuta dok ne dobije boju boga Ra (sunca).I naravno pljupci stižu.
Нема коментара :
Постави коментар