Ovde dole klikneš i očas odeš na repcept

четвртак, 24. март 2016.

"RAMZESOV CET"






Ostalo nam nekog starog leba još iz doba starog Egipta (26 g.pre nove ere) a pošto učimo istoriju (kontrolni danas) reko da zbrčkam...
"RAMZESOV CET" (cvet)
Treba ti vako
-antički hleb sečen na kriške
-Jaje od kokoške
-malo saninice od ujne iz Borče
-kačkavalj od švercera
-mala šoljičičica mleka od krave
-2 kašiketine pavlake od krave
-50 gr putera isto od krave
-pešes maslina iz stare Grčke
-so i travuljaga vlašac
-susam
Stari egipćanin da umuti jaje, mleko pavlaku i pola rastopljenog putera a mlada Nefretiti da umače i ređa u plek postavljen papirusom.Zajedno ređaju saninicu kačkavalj i masline koje su došle starom trgovačkom rutom iz Grčke.Posuti susamom,vlašcom i preostalim puterom i peći u Ozirisovoj užarenoj rernititi na 220c 20 minuta dok ne dobije boju boga Ra (sunca).I naravno pljupci stižu.

Нема коментара :

Постави коментар