"ČALETOVA SRCA" za ove moje koje još knjavaju a već poladeset.
Za testo ti treba vako:
-359 gr belog finog brašna
-2 deci mleka
-100 ml. Ulja od suncokreta
-kesica suvog kvasca a moš i mokri
-kašikičica soli
Za filing ti treba vako
-Jaje od kokoške (samo žumanjak-čuvaj belanjak)
-Kašiketina pavlake isto od krave
-Kašiketina feta sira
-triesčetres gr. Putera od krave
Praviš vako;
Kvasac rokneš u toplo mleko sa malo šećera smuljaj i pusti da nadođe 14 min.Kad nadođe sipaj u brašno suni ulje i so dobro umesi i sakri tatrane četres minuta.Za to vreme napravi fil, sve sastojke koje gore spomenuh dobro umuljkaj i metni papir na plek.Nadošlo testo podeli na 10 loptica, svaku razvi u jaje oblik i filuj po dužini do pola.Zatim urolaš i spojiš krajeve, drugi kraj makazama zaseci (vidi sliku gore) ređaj u plek premaži belancem i prospi susam.Peci u rerniti na 200c° dvaes minuta...evo ih bude se... a kuća zamirisala na puter...ha, poljupci stižuuuu.
Нема коментара :
Постави коментар