"POPAJČINKE" sa spanaćem i začinima
Prvo napečeš činke, treba ti cirke 7 komada a one se prave svi znaju....al zlu netrebalo,vako:
Jedno jaje od prave kokoške umuti sa 2deci mleka od krave,1 deci ulja i 100gr belog brašna i pola kašikičice đumbira u prahu.Umuti i ispeci u tiganju i sakri od dece.
Za filling ti treba:
-200gr popajeve sreće (spanać)
-100gr matorog sira od brkate babe s pijac
-isto toliko rendane mozzarele od švercera iz
Mađarske
-1. Jaje od prave kokoške
-Kašiketina pavlake od krave
-i isto toliko maslinovog ulja iz Grčke
-12 rendanja muškantnog oraščića
-1 čen vampirskog luka (beli luk)
-So i biber od po pola kašikičicice
Sve za fil dobro umuti i nafilluj činke zatvarajući prvo krajeve da filling ne iscuri tj. da dobro dihtuje.Ređaj ih u plek obložen masnim papirom koji si malo namazao puterom.U preostalu smesu dodaj dva jaja umuti i prelij preko i hvuš u rernu na 218c° i peci 34min dok se ne ispeče.Seci na kriške i posluži...i naravno poljupci stižu.
Č.S. (čale savetuje)
Đole papagaj nije za jelo, i ne služi se kao prilog, samo se folirao da je bolestan kako bi krkao od mlađe...prase jedno...ufff.
Нема коментара :
Постави коментар