Ovde dole klikneš i očas odeš na repcept

четвртак, 22. септембар 2016.

UFRĆKATITIS POGAČA


Subota, neko spava a ja i pekarka mlađa jok,pa rešismo da mesimo i napravimo...
"UFRĆKATITIS POGAČU" sa sirom
ZA TESTO ti treba...paj sad
-256 gr. brašna belog
-3 jaja od prave kokoške:
a. 1.za testo 
b. jedno ćera da razbije o pod zbog... zato
c. 1. za premaz pred pečenje 
-2. kašikičicice suvog kvasca ( moš' i 1/3 mokrog)
-1 deci mleka od prave krave
-54 gr.putera otopljenog isto od krave
-kašikičicica šugara i soli
ZA NAMAZ ti treba...
-104 gr starog sira od brkate babe s' pijac 
-Kašiketina pavlake opet od krave
-Kašiketina putera od praseta (Mast, da mu šmek išć)
-Isto tolko putera otopljenog od krave.
Prljate kujnu ovako:
U toplo mleko razmuljaj kvasac i šećer...pazi prosipaš...i polako gurni tatrane na 14 minuta da nadođe a za to vreme otopiš puter,umuljaš sir i pavlaku u krem,
prospeš brašno (što u činiju, što na pod) so, jedno jaje,puter i kvasac pa sve umuljajdobro 10 min. i stavi sastrane na 40 min dok se umijemo,operemo zube, presvučemo uprljanu pidžamu.
Kad je testo krenulo da beži iz činije, lagano ga premesi i podeli na 4 joptice i svaku razvaljaj na debljinu od 6 mm.
Prvo testo mažeš kašikičicicom putera pa onda umuljani sir
pa onda opet staviš testo i ponoviš to još dvaput.Kad si sve to naređao sečeš radlom u trakičicice debljine 27mm i ufrćkaš ih i ređaš u masnu tepsiju širine 32
Nači sečeš,frćkaš,ređaš dok ne potrošiš testo, sve u krug, e onda razbiješ 2 jaja (rekli smo jedno na
pod zbog...zato što smo mali pa ne znamo) a drugo u šolju sa malo mlekceta i naslikamo skroz po pogači.
Prospemo susam po celoj pogači a bogami i kujni i kolko god da svi kukaju gladni, -kad će?.-sad će!-
-kad će?-sad će! (nisu jele celu noć) sakri tatrane na 30 min.
Rerna na 219c pečeš 39min a za to vreme spremamo kujnu da nas mama ne stavi u top.
I naravno poljupci stižu.
Č.P. (Čale Preporučuje)Odlično ide uz saninicu, jutu kobasicu, mladi lukac, paradajz i jorgut (moš' i rakijicu al'ako ne voziš).
Vaš Čale.
Hvala Dana Drobnjak na inspiraciji








Нема коментара :

Постави коментар