Desilo se neko čudo pa nam ostalo čak 12 palačinki tako da smo na sednici upravnog odbora porodice, uz jutarnju kafu, doneli pravosnažnu odluku da iskoristimo ne utrošene resurse i napravimo...
"ČAPAZANJE" ili ti... Čaletove lazanje od palačinki.
A za to ti treba, paj sad...
-12 Palačinki
-154 gr. mešanog svinjskog/junećeg mesa
-306 gr. mi smo šampioooniii (ili pečurke koje imaš)
-1 crni luk skywalker
-30gr. saninice od ujne
-2 prava paradajza
-2 Džekičena belog luka protivu ala i nemani
-1 povrćni bujon
-198 gr. gaude iz Mađarske (mo'š i iz prodavnice)
-18 maslina bez košpice (naceckanih)
-2. kašiketine ulja iz Grčke
-1. kašiketina putera
-1 dl. belog vina za pravljenje a 1dl. dok praviš
-2 dl.mleka od prave krave
-2. kašiketine belog brašna tipa u fazonu 500
-1. kašiketina pavlake od krave
-od po pola male kašikičice so, biber, bosiljak, origano i kevina dušica
A pravimo vako...
Prvo ispeci palačinke, ko ne zna, za 12 kom ti treba:1 jaje,2 dl mleka šoljetina brašna, 0,3 dl.ulja dobro umuljaj miskerom i ispeci u tiganju na sedmici (od 12).
Naceckaj saninicu i suni maslinovog ulja pa je pržni 4 min. onda rokni naceckani crni i beli luk,sve začine i to da pržne 8 min. onda suni meso i isprži ga dobro pa teškom mukom ulij deci belog vina.Nek se krčka 5 minuta pa suni ceckane šampione i dinstaj dok voda ne ispari.Za to vreme oljušti paradajz pa ga izblindaj u blenderu i suni u prženo i krčkaj ga još 10 minuta.
Skloni s ringle i napravi bechanell (bešamel) sos, a njega praviš tako što na ulju i puteru propržiš brašno, pazi da ne izgori pa polako ulivaj mleko od krave stalno mešaj da ne nastanu grudvice, posoli i rokni bujon.
Podmaži ćasu sa puterom i sad kreće ređanje a ređaš :dve činke, pa bešamel, pa prženo, pa rendanu gaudu, pa masline i tako još 5 puta (vidi slike).
Kad završiš premaži sve kašiketinom pavlake i narendaj još gaude ukrasi olivama i rokni u rernu na 203c cirke 37 min. dok ne porumeni.
I naravno očekuj poljupce.
P.S. (Nisam slik'o presek deca bila gladna a ja strčo dole po neki hilti pozajmio mi čovek).
Vaš Čale
Нема коментара :
Постави коментар