"BUKOWSKU PITU"
Otera me jutros žena na minus do pijac, mesa nam preko glave a kod komšike bukovače ko fabričke, te sam rešio za danas da manđamo...
"BUKOWSKU PITU" ili ti pita sa bukovačom i ovsenim korama.
Treba ti vako, paj sad
-400 grama bukovačke pečurke
-3 Šangarepe
-3 manja prazniluka
-jedan protivu vampira
-I jedan crni
-So,biber i vegetla
-Gažena voda kisela
-Maslinovo ulje iz Grčke
-50gr putera od krave
-Lanene semenke (ne od laneta nego od lana)
Praviš vako:
Narendaj, naseci sve džumle pa na maslinovom ulju dinstni 20 min dok ne ispari voda, začini i rokni puter umuljaj dobro.Ovsene kore maži (kiselom/ulje) četkom pa filuj, onda rolaj i meći u plek sa masnim papirom.Sve opet premaži i prospi lan semenke...hvuš u rernu na 220c cirke 40 min i voala poljupci stižu.
Otera me jutros žena na minus do pijac, mesa nam preko glave a kod komšike bukovače ko fabričke, te sam rešio za danas da manđamo...
"BUKOWSKU PITU" ili ti pita sa bukovačom i ovsenim korama.
Treba ti vako, paj sad
-400 grama bukovačke pečurke
-3 Šangarepe
-3 manja prazniluka
-jedan protivu vampira
-I jedan crni
-So,biber i vegetla
-Gažena voda kisela
-Maslinovo ulje iz Grčke
-50gr putera od krave
-Lanene semenke (ne od laneta nego od lana)
Praviš vako:
Narendaj, naseci sve džumle pa na maslinovom ulju dinstni 20 min dok ne ispari voda, začini i rokni puter umuljaj dobro.Ovsene kore maži (kiselom/ulje) četkom pa filuj, onda rolaj i meći u plek sa masnim papirom.Sve opet premaži i prospi lan semenke...hvuš u rernu na 220c cirke 40 min i voala poljupci stižu.
Нема коментара :
Постави коментар