Ovde dole klikneš i očas odeš na repcept

понедељак, 8. фебруар 2016.

"PROSO S PILEĆINSKIM BELIM"

Kad pokriviš oči od perinač a potrošiš kinou (a i skupa ko' đavo) na red dolazi proso te sam za danas zbrčkao...

"PROSO S PILEĆINSKIM BELIM" i plus povrće.
Svašta tu ima, pa da kucnem šta ti treba...paj sad:
-Proso prospi u malu šolju
-Paprička
-Od luka vako..crveni, prazi i beli protivu ala i nemani
-Šeri paradajz pešes komada
-pešes cvetova brokolija
-Šangarepa iz Obrenovca
-malo Saninice da zamiriše
-300 gr pilećinsko belo
-Šoljetina mleka za bešamel
-50gr putera od prave krave
-2 kašiketine maslinovog ulja iz Grčke
-parče gorgonzole
Od začina vako:
-kocka pileće supe
-muškatni oraščić
-brašno
-Kurkuma, kari, kumin (od kume)
-so biber ( i naravno Džej 😂)
A sad kako brčkaš paj sad...
Na puteru od krave pržni saninicu i rokni piletinu na 
kockice metni so,biber,kurkumu,kumin, kari i muškantni oraščić.Pet minuta i vadi meso napolje a turaš sad svo povrće i dinst 10 min.Vratiš meso nazad i skloniš.Obari brokoli u slanoj vodi 2 min i hvuš pod ladnu vodu.Sve prženo suni u nauljeni Džuveč i preko rokni oprani proso i tri šolje vode i hvuš u rernu na 200c.Za to vreme sa šoljom mleka i kokoškinom kockom i kašikom brašna napravi bešamel sos.Usisavaš kuću za pola sata i vadiš đuveč iz rerne suneš bešamel dobro promešaš i kokaš odozgo brokoli,šeri paradajz i rendani kačkavalj.Vraćaš u rernu još 20 min i voala poljupci stižu.Ljubi vas ČALE.











Нема коментара :

Постави коментар